12 juli, we krijgen er geen genoeg van…

AirBnB | Trou aux biches in Pamplemousses 22308
Weather | 25 graden C, mooi warm kortebroekenweer
Clothes | korte broek, tshirt, sneakers

Ochtendrituelen: geroosterd boterhammetje met boter en/of Nutella, joghurt met cruesli, vers gezette koffie. Served on the balcony by R.

En met bezoek van de Treurmania die vandaag op de rand van het balkon komt zitten. Iets te dichtbij. Hij kijkt te hongerig.
Vandaag zijn de Madagskarwevers druk in de weer in de palmbomen aan de overkant, tututututut.
Klinkt als: hup kinderen schoenen aan, naar school, wapperen met die vleugels, we zijn al laat.
Rond een uur of 9 is de rust teruggekeerd en wordt er nog maar mondjesmaat gefloten.

Gisteravond gegeten bij Terminal 1.
Dat klinkt als vliegveld en incheckbalie. En zo was het restaurant ook ingericht. Bij binnenkomst een mijnheer achter de balie. Die, bij het eerste Franse en Engelse woordje, opsprong om versterking te halen. Het restaurant was akelig leeg….. Het leek alsof hij gewend was de avonden hier in ledigheid door te brengen. Geen muziek, geen kookgeluiden, niks. Een elegante mevrouw arriveert. Charming. ‘Please take a seat, I will get you the menu’! We houden het eenvoudig. Een entrecote met salade en frites. ‘A point en saignant graag’! ‘Wat wilt u drinken’ enz enz.

Na een minuut of 10 worden we verzocht mee te lopen naar de volgende ruimte en stappen we een vliegtuig in. Business class.
Er komt een trolley voorbij met 2 glazen wijn, aangeduwd door de mijnheer en geserveerd door de elegante mevrouw. Bij iedere volgende gang geeft ze de ETA (Estimated Time of Arrival) van het gerecht alsof we een aansluitende vlucht moeten halen. En al die tijd zitten wij alleen in het vliegtuig.
Inmiddels is er wel, met de nodige moeite, Franse cafémuziek aangezet met bijbehorend tv screen.

Tegen de tijd dat we aan het toetje toe zijn, zijn er, gelukkig voor de elegante mevrouw, nog 2 tafels bezet in het vliegtuig. Later, bij het betalen, zien we dat ze alles zelf doet. Inclusief koken! De mijnheer achter de balie is assistent en wordt bij alles aangestuurd. Dat doet ze trouwens ook bij haar gasten. Ik hoor haar tegen iemand zeggen. ‘You are on holiday, I work here’!

Verder hebben wij, na een avond op het balkon, vele bulten op de ledematen. Ze jeuken als de hel, zijn rood en onderhuids dikkig.

Van het wassen is gisteren niets gekomen. We waren heel druk met helemaal niks. In de auto naar het winkelcentrum geweest. Dodenrit met weer de ruitenwissers die de richting aangaven.

Alles bekeken, boodschappen gedaan en een E-sim op de telefoon gekocht. Internet on the road! Toch ook nog 7 km gelopen. Dat is niet slecht voor een lanterfantdag.

12 juli 2023: vandaag vertrekken Kee en Diet naar Taiwan.
Enjoy to the fullest en goede vlucht liefjes!