Winter in Mauritius

AirBnB | Trou aux biches in Pamplemousses 22308
Weather | mooi warm kortebroekenweer
Clothes | korte broek, tshirt, slippers

We zitten nu in een zelf uitgekozen luxe vluchtelingenopvang. Een hostelachtige airbnb. Maar met…. grote slaapkamer met bureau en groot balkon, badkamer met aparte douche en wc en een een keukentje waar alles te goor om aan te pakken is. (makelaarsopsommingpje). Op het moment, het is maandagavond, zit ik gedoucht op het balkon wijn te drinken uit een thermosbeker. Heerlijk! Rolf krijgt een schoongemaakt glas met blikje bier. Het is nog 23 graden en 18:57 uur. Stikdonker hier. Dat is het al rond 18:00 uur.

Wij hebben een auto die in Nederland de weg niet op mag (vanwege niet uitgevoerde testen) met een nieuwprijs van 5.500 euro en het geluid van een vrachtauto. De richtingaanwijzer zit rechts dus bij iedere bocht gaan niet de lichten maar de ruitenwissers aan. Ook hier rijden we links. De training in Ierland komt van pas! Inhalen doe je hier als je er zin in hebt en niet per se als het kan.

Onze airbnb ligt een uurtje rijden van het vliegveld. Al met al hebben we een flinke reis achter de rug. Met het vliegtuig Dublin – Istanbul en Istanbul – Mauritius. Respectievelijk 4,5 en 9,5 uur vliegen. En na het ophalen van de simkaart voor het noodzakelijk internet en de auto een uurtje rijden naar de andere kant van het eiland. Daar ben je best moe van.

We zijn om 21:30 uur gaan slapen en Rolf is direct na aanraking met het hoofdkussen in slaap gevallen. Het leek of hij zich nog even ging uitrekken maar dat was schijn. Nog nooit meegemaakt. Hij zelf ook niet bleek vanochtend. En nu zitten we om 07:30 uur aan de zelfgemaakte filterkoffie op ons balkon aan de tuintafel. Ook hier gaan de huishoudelijke bewegingen onverminderd door. Keuken is opgeschoond, koffie gezet. Waar haalt de man het allemaal vandaan! Ik heb vakantie in de grootste zin van het woord 😉😂
De vogels maken heel andere lokroepen dan bij ons in Europa. Met de app BirdNET (tip van Kees, dankjewel!) heb ik de Treurmania gedetermineerd. Niet zo’n positieve naam maar toch! Hij roept leuk. Ook de Madagskarwever lijkt geroepen te hebben maar die heb ik alleen gehoord en nog niet gezien. Bewijs hiervan moet nog volgen.

Vandaag maar eens proviand inslaan zodat we verder aan de koffie kunnen. En wassen voordat we door het ondergoed heen raken.