6 juli een nogal natte dag…. en 7 juli een autodag

AirBnB | Tralee in County Kerry, we logeren aan de road of Kerry
Weather | 15 °C, bewolkt en heel veel druppels en showers
Clothes | jeans, wit t-shirt, jas, sneakers en WOLLEN sokken

Ierland met luchten,
die net zo snel verdwijnen,
als terugkomen.

Een rustdagje in de airbnb. Wat breien, tekenen, een haiku en in de middag op de geboortegrond van een knot wol geweest! 

Kerry Woollen Mills wat een wol walhalla. 😍💕🎶
Zakken met ongesponnen wol en een fabriekachtige hal waarin we zagen hoe de wol werd getwijnd. Oordoppen nodig. Dan nog een bijbehorende winkel met shawls, truien, overhemden, petten, mutsen. Wat al niet van wol! 
En natuurlijk KASTEN met strengen wol in alle kleuren van de regenboog.
Helemaal niets gekocht in deze snoepjeswinkel.

Even doorgereden langs de kust en uitgestapt bij een hoek waar de Atlantic via een strandje te bereiken is. Op Inch Beach gestaan met t*ring harde wind maar helemaal niet koud.

Boodschappen in de SuperValu (supermarkt) gehaald en hier thuis een home cooked magnetron hapje met cheese cake toe. Het kan slechter.

Vandaag vrijdag 7 juli een veel drogere dag. Ieder autoritje begint voor mij met de tekst ‘en we rijden links’. Een reminder voor de driver en voor mij.

We rijden de Ring of Kerry. Krinkelweggetjes langs de kust met geweldige uitzichten. Je mag 80 op smalle weggetjes. Dodenrit als je dat zou doen!
We stonden op de Kerry Cliffs naar beneden te kijken met zulke harde wind dat de was snel droogt zeg maar. Witte schuimkoppen alom. Leuningen om je aan vast te houden. Ik heb weer steiltes omhoog gelopen. Verschrikkelijk.

De waterval van Torc was indrukwekkend. We zijn er via Torc Bridge omheen gelopen. Daar is ook geocache nummer 2 gevonden! Door Rolf dan. Ik zat op het muurtje uit te zweten van een steile klim naar boven. Op dit soort dagen staan alle zintuigen aan. Ogen, oren, de wind in je gezicht. Alles intens. Ik wist niet dat er zoveel kleuren blauw en groen waren. Op de weg terug naar huis gegeten en een Smithwicks gedronken natuurlijk. Thuis gekomen ploffen we op de bank en maken een Filipine puzzel. Dank je wel Marieke, wat zijn ze leuk om te doen!

De verhuurders komen ook even langs. Ook weer zulke lieve, gastvrije mensen. We hebben ze misschien wel aangestoken met onze reislust. Mam Fran even videogebeld en ons zelf en het huis laten zien. Dat was leuk en fijn om te doen! Ondertussen wast Rolf wat af. Hij is fijn huishoudelijk deze dagen. Hou vol!

Morgen een reis van 300 km naar de laatste aribnb in Ierland. Een uurtje van Dublin vandaan omdat we zondag vliegen met vluchtnummer TK1978 en TK0176 via Istanbul naar Mauritius. 10 juli melden we ons daar bij de heer Feroze. Met een auto en een nieuwe simkaart zodat we daar ook onze weg weer kunnen vinden. Tot daar lezers!