5 juli een dag van verwonderingen

AirBnB | Tralee in County Kerry, we logeren aan de road of Kerry
Weather | 17 °C, bewolkt, zon en een paar druppeltjes
Clothes | jeans, t-shirt, jas, sneakers

Vanaf vandaag wonen we 3 dagen in het huis naast dat van de verhuurders Kathleen and Pat. Uitzicht op een groene meadow, auto voor de deur. Bij aankomst liggen er enorme botten bij de achterdeur. Daar ben ik niet zo van. Dan zijn er vast ook enorme honden. Gelukkig viel dat mee, niets gezien, niets gehoord.

Koffies in Killarney bij de Curious Cat. Aan een tafel die grenst aan een tafel met een paar bijzondere mensen. Hoestend en geeuwend, er is vast een korte doorgerookte nacht achter de rug. Een full Iers ontbijt wordt gegeten. Even een beschrijving. Man groot en fors, 1.90 m? rond de 50 jaar met vrouwelijke metgezel van rond de 30 jaar, blond haar, wimpers als een zebra en vanaf hals naar decollete getatoueerde borsten als voetballen met tepels die de temperatuur verraden. Het gesprek als volgt. Hij mompelt wat en zij zegt ‘pardon’, hij mompelt iets harder en zij zegt ‘say again’. Hij doet het allemaal. Ik durfde geen foto te maken, zo jammer.

We lopen door Killarney National Park met Ross Castle en oude immense bomen, overdekte tunneltjes van groen, varens, heel veel mossen en begroeide omgevallen boomstammen. Het is hier zoveel groener dan bij ons. De regenbuitjes die regelmatig vallen hebben hier vast een bijdrage aan. Geraldine van ons vorige verblijf vertelde dat zij standaard 4 jassen in de auto heeft liggen. Regenjas, warmere jas, dunnere jas en de 4de ben ik vergeten.

Wat ook zo opvallend is hier het ontbreken van straatvuil en openbare vuilnisbakken. Hoe kan dat samengaan vraag je je af.

Het Mario cart gedeelte vandaag viel enorm mee. De wegen iets breder, de dag wat droger, de bestuurder iets rustiger. De maximale aangegeven snelheid op sommige stukken is zelfs voor Rolf te hoog. Thank God.

Bij Jack’s Bakery buiten een broodje ‘Jack’s ham’gegeten. Superlekker! De rust werd verstoord toen er een gezin met twee kinderen plus extra man aankwam. De mannen, druk pratend, leken elkaar erg aardig en grappig te vinden. Dat had als effect dat één van de twee iedere minuut in hard gelach uitbarstte. Het geluid leek van een klepperende vogel of een heggeschaar. Verschrikkelijk! Rolf probeerde het te imiteren. Dat heb ik hem snel afgeraden.

En oh ja, de eerste gevonden geocache is een feit. Op Governor’s Rock.