14 juli | Yellowstone

Het was niet ver vandaag met de auto. Yellowstone Park Hotel gevestigd aan de Grizzley Avenue en op een met berenpoten bedrukte mat loop je naar binnen. Dat laat aan de verbeelding niets over. Bij binnenkomst in het park wordt er behalve toegang gecontroleerd ook advies gegeven. De dieren zijn wild en gevaarlijk en blijf uit de buurt. Van een beer moet je de lengte van 6 treincoupes aanhouden. Bij een bison, zeggen ze, is 4 genoeg.

Kee gaat in iedergeval niet ver uit de buurt van de auto als we met zijn 3en zijn. Een beer hebben we nog niet gezien maar een bison wel. Echt een bison gezien! Hij zat maar 2 treincoupes van ons af. We zagen ‘em omdat er auto’s geparkeerd van de weg stonden. De bison deed of hij ons met z’n allen niet zag en at lekker door daar tussen de bomen.

Yellowstone is prachtig met z’n watervallen, rivieren, geysers enzo. Het landschap vult zich met stoom, overal zijn geysers en meren waarin bacteriën en mineralen voor hele mooie kleuren zorgen. Het is met vlagen een dampende warme zwavellucht om ons heen. Bij dit spectakel zijn vroeger nogal wat doden gevallen. Doden door verbranding, vallen in duistere poelen enz. Want met die geysers en die meertjes weet je het nooit. Zo zijn ze hier en zo zijn ze daar. In 1959 is er door een aardbeving van de één op de andere dag de Rode Spuiter ontstaan.

De aarde en modder blubt in allerlei kleuren. Om alles goed te kunnen bekijken zijn er houten looppaden, een soort steigers, door het landschap gelegd. De grootste geyser is The Old Faithful. Hier omheen zijn banken gezet. Het kan even duren voordat de geyser spuit maar als die dan gaat weet je niet wat je ziet. Ik zet er een foto bij. Ongelofelijk mooi! als je dit ziet met het geluid dat het maakt. Overweldigend is het.

Yellowstone is a must see……