15 en 16 juli | heading North

‘Verandering is de enige constante’  las ik vandaag in Yellowstone. Hoe waar is dat!

Wat hebben we gisteren gedaan?
Soms weet ik dat al niet meer omdat er op een dag zoveel gebeurt.

Gisteren was het zondag en dat is dus ook een weekenddag voor de Amerikanen. Dat betekende dat de toegang tot Yelowstone filerijden is. Dat is trouwens niet alleen qua drukte zo maar ook als er zich dieren binnen gezichtsafstand van de auto bevinden. En ook dat was er gisteren aan de hand. Twee en een half uur in de file! We hebben allerlei geysers en watervallen gezien. Water dat klinkt als onweer noemden de indianen dat.  De waterval bij de gele bergen, de naamgevers van het park, is indrukwekkend. ’s Avonds hebben Rolf en ik nog zin om wat te lopen in de stad. Twee geocaches vinden we. De stad West Yellowstone lijkt vandaag wel weer groter dan gisteren. Veel eettenten, souvenirshops met allemaal hetzelfde, een paar supermarkten, een bibliotheek and so on. In wintertime telt de stad 900 inwoners, in de zomer zijn dat er 1.500.
Keet is uit en zit lekker in bed.

Vandaag gaan we naar een ander deel van park. We zaten bij de West ingang en gaan nu naar de Noordkant. Omdat ook vandaag de ingang naar het park volstaat besluiten we eerst wat rond te lopen in de stad en een koffie te drinken in de bookstore. Er draait een film in de local Imax en daar gaan we ook naar toe. We gaan wat over de geschiedenis van Yellowstone zien. Kaartjes gekocht en naar de filmzaal. Nog 3 minuten voordat de film begint. De kaartjes worden gecontroleerd door een man met dikke lippen. Hij wijst ook onze plaatsen. Any row daarboven zegt-ie. Rolf gaat voor en kiest ergens in het midden van de bovenste rij een stoel. Voordat we zitten gaat het licht uit en start de film. Maar niet voor ons want we zitten verkeerd vindt de diklip. We zitten VIP en dat zijn we niet. In het donker een rij zakken en we zitten met zijn vieren in een lege mega filmzaal. Dan moet je je job wel heel serieus nemen. Rolf verdwijnt naar rechts en Kee en ik lopen als makke schapen achter de man aan met lantaarn. Rolf zit nu helemaal rechts in de zaal en wij links. We laten het zo.  Als de film afgelopen is moeten we ook absoluut een andere deur uit dan waar we door binnen gekomen zijn. De man is helemaal in functie en voert dat top uit.

We halen wat te eten en lunchen in het park. Dan wagen we het erop.
Gelukkig rijden we fileloos het park in. Ook vandaag is het er mooi.
Dat zal het in alle seizoenen met elk soort weer zijn. Het park is van een enorme schoonheid. Groots in alles.

In Gardiner zijn we aangekomen vanavond. Nadat we de grootste geyser hebben bezocht. Tweemaal het formaat van de Old Faithful. Maar niet zo betrouwbaar in de uitbarstingen. De laatste is van 10 dagen geleden. Er is een ranger bij de geyser. Hij vertelt op een makkelijke manier veel. De grootste geyser op aarde, enorme uitbarstingen, wat zijn de signalen, wanner gaat-ie het doen enz enz. Het is leuk om naar hem te luisteren. Als het vragenuurtje start gaan we weer.

Vanavond hebben we uitzicht op een vlakte van Yellowstone. Een biertje en zicht op een Elk. We logeren en eten in een Inn. Veel gelopen.
Ik resumeer de AppleWatch: 555 cal verbrand, 60 minuten getraind, 12 van de 12 uur gestaan en 13.405 stappen gezet. Dat is 9.89 km en 18 trappen gelopen. Ik geloof het voor vandaag. De schoenen en lenzen gaan uit.

Het licht nog niet. We drinken er nog maar eens op.
Een Proseco.
Proost!