11 juli | Portland

De dag eindigde gisteren met een klap. Een flesje haarolie vloog op de grond van de badkamer, een fles van glas. Een ravage. Glas tot in de kamer en alles vet. Housekeeping is met apparaten langs geweest en nu ruikt het hier heerlijk.

Today was Portland Day. Rustig aan vandaag, een beetje uitslapen en een koffie op de kamer. Laat ontbijt dat een lunch werd. Lopen naar Chinatown en de Colombia river. Op aanraden van ons lunchtentje gaan we naar Powel’s bookshop. Het eldorado voor boek- en/of notitieboekjesliefhebbers. En ja, ze verkopen boeken in het Chinees. Kee is er bij gaan zitten en ontzettend gelukkig geworden. En ik met haar. Rolf ontwarde de cache voor Powels’ en vond wat hij zocht in dichtvorm deze keer. Bij de kassa troffen we elkaar. Een zware boekentas mee naar de rivier. Een helicopter die aan sightseeing doet en homeless, ja ook hier, in het gras in de zon. Het is vandaag 31 graden en dat is een fijne temperatuur met wind. We lopen, Rolf vindt nog een cache, Kee en ik zitten op een stoeprandje te kijken en te kletsen. Vrouwen en mannen laten hun hond uit, ze joggen of fietsen langs de rivier. Het normale leven van hier. Tijd om iets te drinken. Het is niet altijd even zichtbaar van de buitenkant maar er zijn genoeg leuke drink- en eettentjes te vinden. In het Pine Tree market nemen we een biertje en een sapje. Kijken en kletsen. En dan nog maar eens naar de Apple Store. Een Apple Watch maar wat voor kleur! Luxe problemen maar wel fijne. Vanavond hebben we een Noodle soepje gegeten. Weer in het hotel nemen we de tot nu geleden schade op. Eten, drinken, boeken, dingetjes and so on. Op de laptop van Kee met het programma Numbers.
Happy Lama zou Kee zeggen.

Morgen wordt een lange reisdag. We hebben 700 km te gaan naar Boise (als Boisie spreek je dat uit).

We have a Haiku today!
#haiku #portland #oregon #usa #poorandrich

Please keep Portland weird,
we love you as you are now.
Most Amazing Place!