9 en 10 juli | Mount Rainier en heading Portland

Vandaag halen we de auto op in Vancouver. Ons verblijf hier zit erop. Met de bus gaan Rolf en ik naar de stad om daarna met auto weer bij het hotel de bagage en Annekee in te laden. We zijn er best lang mee bezig. De rit door de stad duurt al een half uur. Dan een bezoekje aan een Walk-in Clinic want ja ik heb in dit leven twee kwalen die een dokter op kan lossen – oren uitspuiten en/of blaasontsteking. Ik ga voor het laatste. Troebele urine in een waterflesje en een gammel gevoel. Inschrijven bij de dokter en wachten maar dat hoeft niet daar. We drinken koffie bij een chinees, voelt Kee zich lekker thuis. Deze chinees lacht achter iedere zin. Koffie, ja natuurlijk ha ha. Oh maar de machine moet 10 minuten opwarmen ha ha. Voor ons niet erg want wij moeten een uur op de dokter wachten (ha ha).

We gaan met een potje pillen en een mooie grote auto onder de kont richting Mount Rainier.  Een rit van een uur of vier. Vlak langs Seattle rijden we met alle mensen die in Seattle wonen, rush hour. Druk, druk, druk. We eten wat in een winkelcentrum, erg lekker, maar kunnen niet betalen want de betaalkaarten doen het niet. Ha ha maar weer. Nou vindt de verkoper van het eten van Kee en mij dat niet erg want hij is er toch tot 9 uur maar ook de ATM in het winkelcentrum geeft geen geld. Hoe kan het. We hebben nog wat Amerikaanse dollars cash en rekenen af. Toch vervelend al met al want er moet toch ook getankt worden. We proberen nog meer eens een ATM in dit plaza en gelukkig spuugt dit ding wel dollars uit. Zo dat is dat. We komen rond 8 uur bij onze lodge aan in Ashford en die is leuk! Binnen no time loopt er een hert in de achtertuin. Zo te zien is die er niet voor het eerst, zo relaxed.

Dinsdag rijden we via het park Mount Rainier naar Portland. Wat een mooie omgeving, wat een watervallen, groot en klein. Wat een geluid. We stoppen voor iedere view en dat is wonderbaarlijk mooi. De hoogte stijgt en de temperatuur daalt. We zien sneeuw en ijs en ik doe een trui aan. Ik heb een heerlijk plekje achter in de auto en geef af en toe een beker en koekje door.

In Portland logeren wij in the Benson, een mooi oud hotel uit 1913 midden in de stad. De stad is creatief. Vol met leuke beelden. De kreet van Portland is ‘Keep Portland Weird’ en zo voelt het ook. Het is een fijne sfeer hier in Portland. Kee scoort haar slagings- en verjaardagskado. In de Apple store. Met een tas en een smile van oor tot oor lopen we naar het hotel. De pinpas rookt. Ha ha.

Morgen nog een dagje Portland. Dat wordt Chinatown en nog wat andere zaken. Kunnen we daarna weer lekker slapen in een absoluut mooi en luxe hotel!