Lunch with the Shens | 1 mei 2016

Als Annekee dit leest zal ze zeggen ‘dat is de achternaam van Linda niet, die heet Lou’. Maar goed. We hebben de familie van Linda ontmoet en met hun een traditionele Chinese lunch gegeten. Dat bestond uit o.a. zeer smakelijk klaargemaakte koeienmaag, langzaam gegaarde kippenvoetjes, tot poeder gemalen rijstkorrels waarvan deeghapjes waren gemaakt, tofusoep, groenten en een eierdooier in lichtgrijs deegachtig jasje. Het was haast allemaal lekker. Soms moet je alleen maar proeven en niet weten wat het is. Ik bedacht vandaag dat we hetzelfde snacken als Doortje, het is alleen iets anders klaargemaakt. De cadeaus werden uitgewisseld. Wij hebben een mooi theeservies gekregen van groen crakelee porcelein. Een duur kado lijkt mij dat.

Na de lunch zijn we met Linda en Kee naar een zeer druk en craftachtig gebied gegaan. Allemaal klein winkeltjes met dingen. Tassen, zijde, sieraden, geurtjes en gelukkig ook drinktentjes. Op een zoldertje drinken we een biertje. Er is van alles te koop.

Keet heeft het karakter van de draak in zilver laten maken. Dat is een mooie hanger geworden. Hierna zijn we met zijn drieën verder gelopen. Linda had nog een les te volgen en was naar huis gegaan. Lopen naar de tempel van Confucius maar die was dicht toe we eraan kwamen. We zijn maar doorgelopen naar het hotel.

Kee houdt onderweg professioneel een taxi aan. Dat doe je door met je hand een beetje laag te wapperen. Opfrissen en weer naar buiten om te eten. ’s avonds doen we er nog een schepje bovenop. We bestellen pittige varkensoren. Rolf moet hierna een frozen joghurt en een grote bier om weer bij de mensen te komen.

Thuisgekomen blijkt R. zijn telefoon kwijt te zijn. Nou ja, de simkaart is geblokkeerd. Het is dan maar zo. Maar gaan R en ik naar de oude stad. Kee en Linda gaan naar een gamehal ’s middags. Het was weer een mooie dag. Een bijzondere trip is dit. We beleven China heel intens.