Dat was een volle dag…

Capitol Reef is groot. Een reep rotsen die door de aardkorst omhoog geduwd is.
En dat kan allemaal omdat de aardkorst daar open is. De Waterpocketfold.

Na het ontbijt lopen we gelijk de Gooseneck Trail. Het is hoog! Hier zou je een vrees kunnen ontwikkelen, die van hoogte. De andere kant lopen we ook maar even op. De Sunset Trail.
Het is waarschijnlijk helemaal niet interessant om alle trails bij naam te noemen. Ik kan ze ook ‘get rid of my pancakes trail’ noemen. Want zo werkt het volgens mij ook.

We rijden door naar Fruita. Een oase met een huis, een school, een smid en heel veel fruit. Gesticht door Mormonen. Ik hoor Gifford, de smid, praten. Hij heeft hier tot 1969 gewoond, gewerkt, en kinderen grootgebracht. Geen elektriciteit en geen stromend water maar wel een schitterende omgeving. Ik kan me zo voorstellen dat je hier gelukkig bent.
We moeten verder want er zijn veel kilometers te gaan. Wat we niet kunnen overslaan is de trail die ons zal leiden naar de petrogliefen. Oude inkervingen in de rotsen door indianen, tekeningen. We lopen 2 mile heen en terug en zien ze niet. In een bloedhitte. We balen ervan, in ieder geval ik. In dit gebied zijn ook de waterpockets. Grote gaten in de rotsen waar water in blijft staan, tanks. De klim is te hoog, we doen het niet. Ik heb uiteindelijk op een andere plek toch nog sporen van de indianen gezien. Gelukkig, ik word daar zo blij van!

We moeten nog een uur of 4 autorijden. Op het laatste stuk ligt de afslag naar Mexican Hat. We steken een berg over of liever we slalommen naar beneden. Het uitzicht lijkt dat vanuit een vliegtuig. God wat is dat hoog en soms smal en altijd stijl.
Onderweg vraagt een auto-tegenligster of de weg omhoog scary is.
Nee, zegt Rolf. Mij ziet ze niet, ik zit achter donkerglas achterin de auto. En dat is maar goed ook.

Op de benzinedampen (volgens Kee) komen we aan in Mexican Hat zelf. We vallen aan op chocola en toeren door. Bizarre rotsformaties komen we tegen. Soms lijken het olifanten in het circus, dan weer vestingwerken die hoog en scherp omhoog steken. Het laat je fantasie op hol slaan. Dan doemt Monument Valley op, daar gaan we morgen heen. Nu door naar Kayenta, naar ons logeeradres. We eten nogal spicy bij Amigo Café en doen boodschappen in een super.

Dag dag, je was weer mooi.