naar Capitol Reef

Vroeg wakker, kwart over 7 opgestaan en de website bijgewerkt. Het verhaal was al wel af maar de wifi overbelast gisteravond. Kopje koffie erbij. Een fijne start van de dag.

Kee wordt uiteindelijk ook wakker, ze komt van ver.
Kom op! We gaan naar Capitol Reef maar hebben nog van alles onderweg te doen.
We beginnen met de waterval en lopen na het ontbijt gelijk deze mooie trail. Mossy Cave. Ooit aangelegd of gebruikt door de kolonisten. De waterval voorziet het gebied van water. Dan door naar de Angels Palace Trail. Hier zijn we echt alleen. De lucht wordt donker en het rommelt. Op de terugweg, net als we een beetje verdwalen, wordt het erger. Niet zo leuk. We lopen flink door en de weakest link (ja dat ben ik) loopt in het midden.

Na een lokale tip van het visitor centre rijden we door een enorm mooi rood rotsachtig gebied. Weer heel anders dan dat van gisteren. Van deze rotsen breken scherven af, ze lopen loodrecht naar beneden. Hier beleef je de wereld als mier in een rode aardewerken tuinpot. Zo eentje die de winter net heeft overleefd.

Dan volgt Escalante, een ontzettend onherbergzaam gebied. Het laatste deel van Amerika dat op de kaart is gezet eind 1800. Het is een maanlandschap. En toch hebben hier in de valley mensen gewoond.

Morgen doen we Fruita, een verlaten mormoonse nederzetting.
En dan wordt het tijd om Utah achter ons te laten. Ik wil gewoon weer een fles wijn kunnen kopen in de general store.
Een mormoon word ik niet, dat leven is te sober.
Arizona wordt het. Naar de indianen.

Oh ja, en er is gewassen en gegeten. Ieder doet even zijn eigen ding.