Verkast of verkofferd?

AirBnB | Kowloon, Yau Ma Tei, Man Yuen Street No. 9-16, Room 15, 4th Floor.
Weather | 34 °C (voelt als 41°C)
Clothes |
korte broek, shirt, sneakers (alles is teveel maar minder kan niet)

#haiku
een stip op je hoofd
en een touwtje om je arm
maakt leven te doen

en….
van vroeg naar later
van Afrika naar Azië
van warm naar warmer

En hebben jullie de laatste ‘mand‘ van Kee al gelezen? Ze knapt weer wat op maar niest zich de pleuris en dat is in een Chinees gebied problematisch. Dat kan niet in het openbaar. Dus boodschappen doen en weer thuisblijven.

Na een verschrikkelijke nachtvlucht met een Duitse narcist achter ons die maar tegen zijn vriendin bleef praten en bleef doceren -ik wilde haar nog waarschuwen niet met deze man door te gaan…..- zijn we via Kuala Lumpur in Hong Kong aangekomen. De vlucht van Kuala Lumpur naar Hong Kong was een verademing. Wat een fijne maatschappij Cathay Pacific!

Op vliegveld Hong Kong in no time een simkaart, een ov kaart en een taxi naar ons adres geregeld. We maken de eerste autorit op onze nieuwste bestemming.

De taxi chauffeur is een multitasker met 5 mobiele telefoons op zijn dashboard, routeplanners en kletsdingen zijn het. Ons adres is hem niet helemaal bekend maar ik kan het hem in het Chinees en Engels laten lezen.
Het drukke dashboard van de bestuurder heb ik net bekeken als er op de achterbank iets trilt en geluid maakt. De 6e telefoon van de bestuurder maakt geluid. ‘Is this your phone?‘ vraag ik. Het kan tenslotte ook een telefoon zijn van zijn vorige klant. Maar inderdaad het is zijn telefoon, hij neemt met een verbaasde blik op. Waar het over gaat kan ik niet vertellen. Het Chinees is, ondanks een Chinees sprekende Annekee, voor ons niet te volgen. Onze bagage past niet op een normale manier in de auto en daarom rijden we met een open kofferbak door Hong Kong. Wij zitten achterin. We vertrekken.

Autorijden in Hong Kong bestaat uitsluitend uit gas geven. Er wordt niet geremd. We vliegen over snelwegen, opgebroken wegen, smal afgezette wegen en zien de bebouwing van Hong Kong. 30, 40 hoge verdiepingen flatgebouwen met kleine ramen. Allemaal bewoond, ik zie gordijnen, schone? was hangen, balkonnetjes met dingen. Ik zie dat oppervlakte niet belangrijk is. Het gaat om hoogte.

We stappen uit in een drukke straat met winkeltjes, restaurantjes, afhaal-eettenten met daarboven appartementen.
En staan in een warme-wind-föhn-omgeving ondergedompeld in het Hong Kongse leven. Met onze bagage op de stoep zoeken we de juiste ingang van het gebouw. Via verschillende deurcodes komen we binnen. De aanwijzigingen van onze airbnb’er zijn heel duidelijk. We hebben een kamer met daarin keukenblok, bed met daarboven een gordijn met aircogat, een bankje en een wc en douche ineen. Ik stuur een foto naar Kee en Marc.
Kee ziet op de foto onze tassen staan en appt: ‘koffers groter dan de gang.’
Verrassing! Dat zit toch iets anders.
Dat is geen gang‘, app ik.
Dat is onze kamer!‘ ‘We wonen zoals heel Hong Kong doet.
Dan gaat het los op de app.
Schijtend douchen!‘ appt Marc
Tering, maar wel praktisch en of het nog wel gezellig is.’
Ze geven ons 10 minuten om in de hitte bij te komen zonder ruzie……
Die 10 minuten hebben we overleefd, we zijn gaan eten en hebben met hulp van Kee iets van de menukaart gekozen, zijn naar de supermarkt gegaan en hebben op ons bankje een biertje gedronken. Toen zijn we gaan slapen in ons bed zo groot als een washand. Nu, de volgende ochtend, na een kop koffie zitten we weer op ons bankje. Recht te trekken in een gevoelsmatig koele kamer.
We gaan op stap vanmiddag.
De weerapp zegt 33 °C, voelt als 46°C….. To be continued. Wij vinden leuk!