Fire Alert in the Sheraton

Roomnumber 5 | Boathouse Rockport
Weather | 22°C, cloudy
Clothes | jeans, shirt

Half 8, het hotel geeft brandalarm. We staan direct naast ons bed. Rolf doet alles op de tast want die ziet niks zonder lenzen. Ik ga op de gang kijken en zie de overburen hetzelfde doen. Er loopt een echtpaar in strakke pas voorbij. Op weg naar de trap. Ze zijn allebei aangekleed en lopen arm in arm. Voordat ze bij de trap zijn spreekt de stem van de lobby door de intercom. De opdracht is dat we in onze kamers blijven en dat de oorzaak van het alarm wordt onderzocht. They will keep us updated. Het alarm gaat door.  Ik zie of ruik nergens rook. De stem van de lobby en het alarm herhalen zich nog maar eens. Wij gaan koffie zetten en inpakken.

Het hotel is overvol met families en drukke kinderen. Ik denk dat mijn eerste gang naar het zwembad is, dat zit op onze verdieping. Ik geloof er helemaal niet in dat wij van de 7de verdieping met deze chaotische mensen van de trap kunnen komen. De liften gisteren waren al niet te doen. Maar zo ver komt het niet. De lobbystem zegt dat de oorzaak is gevonden en dat we allemaal weer onze bezigheden kunnen hervatten. Dat gaan wij doen. Wij hebben 400 km te gaan met de auto. Weg uit deze drukte is helemaal niet erg. Niagara Falls we hebben je gezien en van je genoten!

Op naar Rockport. We hebben zo’n fijne wegwijzer app op de telefoon, maar niet heus. Rolf spreekt de app af en toe met de nodige scheldwoorden toe en zegt daarna sorry.  Of dat tegen de app is of tegen mij dat weet ik niet. Rond een uur of 3 zijn we op onze bestemming. Een Cornwall pub is onze check in vandaag. Deze pub nodigt uit om neer te strijken en mensen te kijken maar dat kan niet want wij zitten ook vandaag weer op een boot. Deze keer gaan we in 2 uur de 1000 eilanden bekijken in de Lawrence river. De welgestelden hebben hier huizen gebouwd. Wie woont hier bijvoorbeeld in de zomer? De heer Heinz, of hij van de ketchup is weet ik niet en ook mevrouw Helena Rubenstein (of haar erfgenamen) – zij is wel van de make-up en huidverzorging. Verder heb ik niet veel verstaan want ook hier zijn ellendig veel gezinnen met kinderen die het geluid maken van Amerikaanse politieauto’s. En dan is twee uur lang.

Ook hier is door personeelstekort het een en ander eerder dicht. De pub lukt niet meer, vanaf 4 uur gesloten. Rockport bestaat uit niet veel meer dan een general store, een pub, en een boathouse. De mevrouw van de pub die ons incheckte vond het ook niet nodig onze ID’s te bekijken. Er is geen hond die hier zomaar terecht komt, zei ze. Met andere woorden voordat je hier bent ben je door weet ik wie al niet gecontroleerd. Ze tipte ons nog wel over een ontbijt cafe dat maybe ook dinners doet.
Dat bleek een goede tip.

We eindigen de dag ieder op een bed in ons eigen boathouse.
We hebben deze keer een echte view! Foto’s volgen.