23 en 24 juli | Jasper en Clearwater

Jasper gaf ons niet zulk mooi weer. We hebben gelogeerd in een nogal ongezellige led-verlichte kamer. Ik probeer dat op te lossen door een rode polo van Rolf over de lamp te gooien.
Boven de 50 word je zo lelijk van LED. Alleen Kee was nog om aan te zien. Want als ik een rimpelloos meer zie dan ziet dat meer dat niet.

Ook dit een toeristisch dorpje grotendeels gericht op de wintersport. De zomer doen ze er een beetje bij. De skilift gaat naar boven voor 46 dollar per persoon. Dat laten we maar aan anderen over. We lopen wat rond in het dorpje en gaan wassen. Er is een winkel met veel wasmachines, drogers en koffies. Coin Coffee Laundry. Binnen een half uur heb ik voor 30 dollar zeep en wasprogramma’s gekocht. Terwijl ik de wasmachine vul heeft Kee zichzelf de volgende taak toebedacht. Ze informeert nieuwkomers hoe het hier werkt. Ik denk dat ik zelf ook zo’n tent ga beginnen en dan neem ik haar in dienst. De boel gaat in de droger en na 40 minuten komen we terug. Alles schoon, droog en klaar. Ik heb in de tussentijd een verjaardagskadootje uitgezocht.

Met de auto gaan we naar Lake Beau Vert. Hieraan ligt een Lodge die bezocht is door allerlei beroemdheden. Koninklijk en niet koninklijk. Het meer is wonderschoon mooi groen en heeft een leuk kringelend paadje om zich heen lopen. Het is frisjes. Rolf speurt en passant wat geocaches. Kee waagt zich voorzichtig op wat stenen in het water. Het wordt tijd om te vertrekken morgen.

Een autorit van ruim 300 km naar Clearwater. We ontbijten nog even en gaan. Deze dag winnen we een uur want we rijden naar een andere tijdzone. De Mountain Time is voorbij.

Clearwater heeft een Dutch Lake. Ben er nog niet achter waarom de naam zo is. Er staan bankjes, er is gras, mooi helder water en een afgebakend zwemgebiedje voor kinderen.
In 2010 geschonken door een familie aan de stad. Ter vermaak van allen. We gaan zwemmen!
In de Super halen we het één en ander te lunchen. Het is een mooie middag zo.

‘S avonds snaaien we wat bij Tim Hortons die al sinds 1964 lekkere koffie, hamburgers en salades maakt. Veel loopbewegingen zijn er niet gemaakt vandaag en dat moet anders. Gelukkig zijn er nog wat caches bij het meer verstopt. Die doen we nog even. Kee niet. Die moet aan het Chinees. Meer dan 400 woorden staan er vandaag op het program geloof ik dat ik haar hoorde zeggen. Voor mij klinkt het of ze net leert praten.
Meer dan korte klanken die soms wat rijmen of overgeef-achtig klinken is er niet van maken.

Morgen staan de watervallen op het programma. Er is er één waar je achter kan staan nadat je een uur hebt gelopen. Zal best lekker zijn na zo’n klim in de warmte. Hoe dat afgelopen is hoor je morgen. Ik heb ook nog iets voorbij horen komen over een veld met koeien waar je doorheen moet en een hek dat je daarna absoluut moet sluiten.
Ik weet nog niet wat ik daarvan vind want ook de stieren lopen hier gewoon los. Ik denk dat ik gewoon Rolf de Orka ervoor duw.