Fake market | 3 mei 2016

Tja, niet zo’n goede start voor Kee. Ruzie in het Chinees. Op de nepmarkt opereren een soort van ordinaire zigeuners die lelijk gaan doen als ze hun zin niet krijgen. Dat kan behoorlijk indrukwekkend zijn is onze ervaring. Gelukkig is het een incident en komen we al snel in de snoepwinkel van R. terecht. En dat is leuk. Heel leuk.

R. vergaapt zich aan allerlei gadgets zoals daar zijn: projector van een telefoon of laptopscherm, luidsprekerboxen die aan frambozen geknoopt kunnen worden, powerbanks in de vorm van lippenstiften, een toetsenbord dat geprojecteerd wordt, een dashcam, een alcoholtester en een riem en dan nog een kabeltje voor Kee. Een bezit is het. Alles is inmiddels getest en op één ding na in orde bevonden. Kee heeft nog een rugzakje gescoord en ik een kralenketting. Ook zijn we nog in een geheime merktassen en merkhorlogekast geweest. Opgesloten tussen dubbele deuren. Kee vond het eng. Spannend was het wel maar dat moet je soms ook meemaken. Toch een beetje schrikachtig zijn Kee en ik na de boze chineese mevrouw die Kee kneep en uitmaakte voor iets lelijks, onderhandelen we voorzichtig over overhemden. Aardig blijven, aardig blijven herhaal ik in mezelf. We krijgen wat we willen.

We eten ’s middags westers. Pizza, hamburger op z’n chinees. We lopen veel terwijl we het rustig aan zouden doen vandaag. Maar dat kunnen wij niet. Het weer is heerlijk. Warm met een windje. We hebben nog geen jas aan gehad sinds we hier zijn. Dat is in Nederland vast anders.