Hawai’i

Dus ja, hieronder is een tekstje van mam, die beschrijft hoe het er hier uitziet (lijkt me een beetje saai om het 2x te doen aangezien mijn mening precies hetzelfde is).

Als je hier een winkel inloopt zeggen ze “Aloha!” wat natuurlijk “hallo” betekent. Iedereen is hier vrolijk en enjoying life, gewoon gezellig. Wel een heel stuk drukker dan ik dacht trouwens.
Als ze je bedanken zeggen ze “mahalo”, ik vind het wel leuke woorden! Ik spreek geen Hawaiaans, maar ik heb het idee dat het een mooie taal is, en dat het net als “aloha” en “mahalo” gezellige woorden zijn met leuke klanken.

We kwamen eergisteren van het vliegveld, met een shuttle naar het hotel genaamd “Aqua Palms”. De meneer die daarbij hoorde had zo’n lange achternaam dat hij volgens mij wel in het Guiness Book of World records kon staan, maar er is nóg iemand met een langere achternaam. Dat persoon komt trouwens wel uit, ja je raad het al, Hawai’i.

De reden dat ik Hawai’i zo schrijf met die apostrof, is omdat ze dat hier ook doen. Ik vind het er mooier uitzien zo, maar ja, ik ben nou eenmaal een talenfreak.

En als laatste, zo zien de borden (informatie) er ongeveer uit (qua talen, ik zeg niet dat er in het Japans en Koreaans ook “hallo” staat hier want dat weet ik helaas niet):

Hello!
Aloha!
你们好!
あけツチタ!
오냐로다코어!