Yosemite 24 juli

Na 50 uur weer een bed gezien. Allemaal lekker geslapen, gedoucht en ontbeten. Bagels met small big coffees. Nu gaan we door het park rijden en megabomen zien. Gisteravond laat aangekomen. We logeren in tent 7. Hebben koffers over grindpaden gesleurd. Een soort sportschoolactiviteit. Daarvoor een big hamburger gegeten dus dat kon best. De nacht valt snel en in het donker zag Kee de beren al loeren. Eigenlijk was het de hele tijd zo dat wanneer Kee ergens haar hoofd om een hoekje stak er zeker 5 beren op een rijtje verlekkerd zaten te kijken. In haar hoofd dan hé. Door vermoeidheid zachtjes huilend over oerdonkere paadjes de douche zoeken. Voordat ik het matras zag sliep ik, van Rolf en Kee heb ik dat dus niet kunnen noteren. Tot een uur of 6. Man, dan kan je de dag weer aan. Lets go!  ‘How are you doing today guys’, zeggen ze hier.

Ik zag plekken waar de beren mikado konden spelen maar niet zo tegen hun verlies konden. Begrijpt u het? Een wirwar van grote boomstammen, alles door elkaar.
Wat een dag was dit vandaag. Wat hebben we veel gelopen, wat hebben we veel gezien. In een behoorlijke bloedhitte een km of 4 van hoog naar laag, in zon en schaduw. Buiten adem en regelmatig pauze maar wat een uitzichten, wat een bomen. Hoe groot is de natuur.

Brand, vorig jaar was er brand. We zien het overal. Grote stukken met zwartgeblakerde boomstammen.
Het is vol in het park. het park is vol en toch kunnen we doen wat we willen doen. Het is goed geregeld. Is de parkeerplaats vol? Dan rijden we terug en gaan met de shuttle. Het is fijn dit land, het is enorm. Vanavond was er een ranger die een presentatie gaf. Over zijn werk, over zijn dagen. Ongelukken, Reddingen, keuzes in risico’s. Hij kon het mooi relativeren. Bovenop een waterval met een stokje poken in het water. Is dat het uitglijden waard? Is dat het verschil tussen leven en dood waard? De ranger relativeert en lacht.

Heb ik al verteld dat we vanochtend een lange wandeling langs de sequioas hebben gemaakt? De lower Mariposa Grove Ja natuurlijk wel, maar ik raak er niet over uitgepraat. Daarna via de Swinging Bridge in een mooi meertje gepootjebaad. Toen een bijna opgedroogde Bridevail Fall (waterval) gezien en daarna Mirror Lake. Hier waren ooit de indianen de baas. Het was mooi, mooi en mooi!!