Death Valley | Furnace Creek

We gaan vast vergeten dat we jarig zijn Keet!
Dat denk ik zomaar.
Zo neemt dit land je in beslag.

We zijn onderweg naar Death Valley en rijden in een paar uur het Yosemite park uit maar zo ver is het nog niet.
We stopped at Mono Lake. OMG what a bathrooms! In dit meer wordt eigenlijk zeep afgezet. En in het ontnuchterende Nederlands: een alkalisch meer dat van grote betekenis is voor vogels en heel veel andere dieren. Een ecosysteem op zich. Rotsen van ophopend zout. Het ziet er mythisch uit.

Om 12:27 uur on our way to Bishop. Wat boodschappen gedaan en om 2:12 uur rijden we Bishop uit. Death Valley. Het is inmiddels 102 F. Warm maar niet vochtig en als je alleen maar vakantie hoeft te vieren zoals wij dat is dat goed te doen. We eten een lekker hamburgertje onderweg en tijden op 3:52 uur Death Valley in. Het is inmiddels 105 F, wij rijden 65 mph en het is nog 102 km tot Furnace Creek. We zien zwarte rotsen, gele, bruine, lichtgrijze. En ook rode (Rolf). Stappen soms even uit en dan voel je een niet te beschrijven warme droge wind. Een haarfohn op standje 3, zoiets. We moeten naar Stovepipe Wells, dat snap je. Die naam spreekt tot de verbeelding. Ook daar stappen we uit en inderdaad je staat in de lucht van een afvoerpijp van een warm fornuis. De hoogste temperatuur die wij hebben gezien in de auto was 121 F. (dat is 50 graden C). Het toppertje hier qua temperatuur was in 1913, zowel koud als warm, -10 tot 56 graden C.
Overal slaan we munten trouwens. Ook hier draait Kee er één.

Zandduinen, tornado-achtige zandstormen. Ik zal wat foto’s plaatsen.