Pãhao en het orkest dat overdag slaapt

Date | 18 augustus 2023
Airbnb|13-3432 Kupono Street, Pãhoa
Weather | 26 °C, voelt als 29 °C, heerlijk weer
Clothes |
(slobber)broek, hemd, shirt, bare feet

#haiku
Stiltes in de dag.
Hoor Hawaii melodieën
van het nachtorkest.

Vanaf gisteren leven we een dag voor Kee en 12 uur vroeger dan de lezers in Nederland.
Nog eventjes want Keet gaat bijna homewaards 🧳.
……dan gaan we haar ‘mand’ missen!

Wat een ‘buiten orkest’ is hier ’s avonds! Geweldige kikkergeluiden, vogels en nog veel meer. Krekels misschien ook wel. Een stroom van scherpe regelmatige klanken. Nog nooit gehoord. Hierdoor heb ik het tot 10 uur uitgehouden gisteravond. In het huis, net als buiten, donker laten worden. Ik zat aan een tafeltje met laptop te schrijven en te luisteren. Omringd door bijna alles waar ik van hou.
Ramen, deur en alle zintuigen open.
Horren dicht.
Mensen ik wilde dat ik jullie dat kon laten horen! Ultieme happiness.

Als je happiness googelt krijg je dit:

Happiness is a positive and pleasant emotion, ranging from contentment to intense joy. Moments of happiness may be triggered by positive life experiences or thoughts, but sometimes it may arise from no obvious cause.

Heerlijk geslapen met dit orkest zonder pauze. Klaar voor de volgende dag! Ik start maar eens met het afmaken van de sok. Nodig, want de andere 3 paar heb ik gewassen en liggen te herstellen van intensieve draagdagen. En voor wie nou denkt dat ik wel heel minimalistisch op stap ben… die kan ik uit de droom helpen. Toch nog teveel shirts die niet aangaan.

Gelezen door tip van Rolf een artikel over ‘hoe hou je Hawaii betaalbaar’. Niet overbodig want de supermarkt gisteren rekende voor 2 tassen boodschappen ongeveer 130 euro. We duwen de dag om met onze muziekjes en koffie in de bubbel die vandaag Hawaii heet. Ja, duwen, want leven blijft worstelen.
Maar eerst nog even 1 recht, 1 averecht…

Er valt een avocado van de boom voor het huis. Groot en groen, die laten we rijpen! We gaan van licht naar donker en het orkest stemt het gezang, heel voorzichtig, rond een uur of 4, af.

Vandaag zijn we deur niet uit geweest.
Maar dat verandert tegen etenstijd. We rijden naar het stadje dat zo uit een western film kan komen. Houten plankieren met dito hek naast de huizen, winkels en restaurants. Houten gebouwen met waranda’s ervoor. Life music. Hoe sfeervol wil je het hebben. We lopen overal langs en kiezen de laatste gelegenheid uit. Bestellen iets te eten, doen een bierproeverij en delen een toetje. Het is hier zo lekker Amerikaans.
Mijn liefde voor dit leven bloeit nog meer op en in het aardedonker rijden we naar huis.

Ik ben er uit! Doe mij maar dit.
Wonen in een kleine stad in Japan en op vakantie naar Amerika.