1 tot 3 juli 2023 Dublin

vlucht Amsterdam – Dublin FR3101 | 19:30 – 20:10

AirBnB | The Heights, Citywest, Dublin, D24 E3XN, Ierland
Weather | 17 °C, af en toe een bui, bewolkt
Clothes | jeans, overhemd, jas, sneakers

Ryanair vertrekt van de gate waar de resten worden geparkeerd. Op Schiphol is dat gate H. Wij stapten, maar 5 minuten te laat, in vanaf H3. Met anderhalf uur vliegen ben je daarna aangekomen in Dublin.

We logeren in Barnoaks. Een nieuwbouwwijk. En als we dan zijn aangekomen in Barnoaks, bij host Sree (zeg: Schrie), dan realiseer ik me gelijk dat het best gek is dat wij met bijna 60 kilo bagage aankomen voor een bezoek van 2 of 3 dagen Dublin. ik zie dat ook aan Sree. Dat leg ik dan toch maar even uit.
Wel, zegt Sree, moeten de schoenen direct achter de voordeur uit en in het schoenenkastje. Dat schoenenkastje heeft 4 deurtjes. Pas het 4de geopende deurtje is leeg. Alle schoenen van Sree heb ik gezien voordat ik mijn eigen schoenen heb weggezet. Gelukkig staat Rolf al midden in de woonkamer met zijn oudste schoenen aan. Hij doet met het opbergen van de schoenen in het kastje hetzelfde als ik. Alle deurtjes open en dicht. Sree blijft geduldig wachten. Ik word er lacherig van.

Dan op sokken de trap op met zware tassen.
Sree loopt met de eerste 20 kilo omhoog en Rolf erachteraan met de 2e. Hij valt bijna op de trap achterover met de zware tas. Iets met glad en zwaar enzo.
Ik denk dat Sree ons druk vindt want hij vindt het nodig dat wij wijn bij hem drinken in de keuken. Daar wordt iedereen relaxed van zegt hij. Hij hoeft van ons niet langer aan te dringen, wij zitten al. Inmiddels zijn we op de hoogte dat hij vanavond op bezoek is bij de buren en zo weer terug gaat maar tijdens het glas wijn maakt hij toch een leuk programma voor ons voor morgen.

Dat gaat als volgt: neem de tram en nog een tram en dan de trein dan kom je in een hele leuke plaats Howth (zeg: hoed). Als je om 9 uur weggaat ben je er uiterlijk om 10:30 uur.

Wij hebben dit gedaan vandaag en waren er om 13:00 uur. Misschien overdrijf ik iets maar het is een enorme openbaarvervoertrip. Dat is in Ierland trouwens helemaal niet erg want het regent regelmatig. Dus ergens in zitten is ok. Neem ook een rugzak mee zou ik de volgende adviseren. Jas aan, jas uit. Pet op, pet af. We lopen een mooie pier af en weer op, een markt op en af en vinden het nu tijd voor een pub.

Dat treffen we heel erg. Muziek, mooie inrichting, mensen aan de bar. Kijk en luister even mee.

We drinken een red ale en eten fish and chips en beef and guinness pie. En drinken er nog maar één. Het is fantastisch hier!

Dan zetten we de trip voort. Op naar het centrum van Dublin. Ook hierin heeft Sree gegidst. Na de trein lopen we een route waarin 3 bekende pubs zijn opgenomen. Die kiezen we allemaal niet. We trekken ons eigen plan en vinden Dublin een leuke stad. Het is er druk en gezellig. Veel straatvertier met muziek en optredens. We stappen nog maar eens een pub in want inmiddels best wel moe. En een supermarkt stappen we in. We eten in de keuken van Sree die super behulpzaam is. Hij wil koffie maken maar dat hebben wij vanochtend al bij hem gedronken en daar laten wij het bij.

14.000 stappen vandaag. Meer dan genoeg. Morgen verder. Dan hebben wij een AirBnB bij een gepensioneerde mevrouw. Zij heet Geraldine. Gaan we weer verder met links rijden. Wennen is dat. Als bijrijder zit ik voor mijn gevoel op de bestuurdersplek. Ik denk dan ook steeds iets in de achteruitkijkspiegel te kunnen zien. Als je dat doet krijg je bijna een epileptische aanval.