A room with a view in Toronto

Roomnumber 2114 | Carlton
Weather | 27°C, sunny
Clothes | jeans, shirt

We logeren op de 21ste verdieping in een kamer met een soort van uitzicht op de stad Toronno, zoals je Toronto uitspreekt. Kee had, zoals vaak, gelijk. Toronto heeft 3 miljoen inwoners. Een grote stad. De eerste discussie is hier het verschil tussen Vancouver en Toronto. Ik vind het een groot verschil en ben nu al meer fan van Toronto. Dat gesprek wordt vast vervolgd.

Maar goed, hoe zijn we hier gekomen. De vlucht was prima, vertrokken met iets vertraging en in de middag aangekomen. Druk vliegveld met Efteling rijen die vrij snel doorlopen naar een apparaat om paspoorten te scannen. Met een briefje dat hieruit komt doorlopen naar man met rode viltstift. Streep door briefje en doorlopen en naar man die brief met rode streepje weer van je afpakt. Naar bagageband 6. De tassen staan er al naast en nadat we geld hebben gepind door naar de uitgang. We gaan met de trein en Subway naar ons hotel in de stad. Trein en Subway gevonden. Een kort gesjor met een tas over een trap omhoog en dan staan we op Carlton Street. Hotel dichtbij, inchecken, kamer 2114 zitten we. Hoog in een room with a view.

We zijn de stad natuurlijk in gegaan. We hebben dorst, trek in bier en trek in alles maar voordat we dat gaan drinken moeten we een prepaid kaartje voor de telefoon kopen anders betalen we 14 euro voor iedere foto die eventueel via WhatsApp naar jullie lezers wordt gestuurd. Daar kopen we liever iets anders voor. Een grote shopping mall met kilometers aan winkels. Bij Jeremeh kopen we een simkaartje van Chatr. We zijn te bereiken op nummer 647 625 6201.
Dan een biertje! We lopen tegen de 3 Brewers aan. Peach and Love staat er op de rugkant van de gele t-shirts van de medewerkers. Flowers in de paardestaarten of als band op het voorhoofd. Harde muziek, hoge en lage tafels. Vriendelijke mensen en binnen een mum van tijd zitten we achter een bierkaart en menu. Niets meer aan doen. Ik drink een Monaco. Een wit bier met grenadine en een schijf sinasappel, veel ijs en een rietje. Heeel lekkker. Rolf kiest voor een Duitsachtige emmer wit bier. We eten natuurlijk een Poutine. Dat is het Canadese fish and chips. We lopen nog even maar gaan vrij snel naar het hotel. Schoenen uit, broek uit, niet meer lopen, liggen. Vandaag toch 13.000 stappen gelopen op vliegvelden, naar trein- en metrostations om aan te komen in de wereldstad Toronno!