Beroofd

OMG, we zijn beroofd!
Ik zei het toch, WildWest hier.
Gelukkig is er alleen maar geld gestolen van en bij Rolf.

Het was vroeg vandaag, om 6 uur ging de wekker. Inchecken in de Grand Canyon Railway in Williams. We gaan een ouderwetse treinrit maken de Canyon in. In ongeveer 2 en een half uur komen we op de South Rim aan op een hoogte van ongeveer 7000 feet. Ouderwets met entertainment. Cowboys, een marshall, een honkietonkie violist en een fotograaf (Sam). Klappertjespistolen. Het hele arsenaal. Het toeval wil dat iedere eerste zaterdag van de maand de stoomtrein wordt ingezet. Laat Kee nu toevallig op de eerste zaterdag van de maand jarig zijn. We treffen het.

Kee en de fotograaf hebben iets qua taal en Sam denkt Kee te imponeren. Maar, adrem als Kee is, reageert ze sneller. De rest van de coupé reageert met: ‘Sam, you  better walk on”. Hilariteit alom. Rolf lacht al zijn tanden bloot. Hij houdt van deze humor en is trots, dat zie ik zo.

Boven in de Canyon is het adembenemend mooi. Er heerst, ondanks alle mensen, een weldadige serene rust.  Ik kom hier gelukkig ook weer indianen tegen.
Ze treden op. Ik zie van de Navajo een regendans, een vlinderdans en een grasdans. Het is ontroerend mooi en ik ben blij met de zonnenbril die ik op heb want dat hoeft niemand te zien. We maken nog een tocht naar de petrogliefen maar dat valt tegen, ik zie alleen iets roods. De foto’s die Rolf maakt zijn duidelijker. Hmm, toch iets. De trein vertrekt om 4 uur en ik stap graag weer in. En op deze terugweg worden we beroofd door 3 cowboys. Ze stormen op hun paard voorbij, hebben één hand aan de teugel en één aan het klappertjespistool. Gelukkig horen we de knallen niet want de trein heeft airco en dat maakt ook geluid. Het is zo ontzettend grappig. We hebben zoveel plezier. Rolf heeft een 1 dollar biljet opgerold achter zijn oor. Het beroven is  ‘fun’, niets meer of minder dan waardering voor het entertainment. Misschien lijkt het een kinderlijk verhaal, voor ons is dat het niet. We hebben ons enorm vermaakt.

Tot slot eten we een pie op Keets verjaardag. Het was een goede verjaardag Keet. Je bent een mooi mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *